Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τα προϊόντα μας

Είδη μελιού:
4 Εποχών: Ένα μελι φυσικής ανάμειξης απο θυμάρι, ανοιξιάτικα λουλούδια και έλατο.Το θυμαρίσιο μέλι με τις αντισηπτικές του ιδιότητες, συνδυάζεται ιδανικά με το μέλι ανοιξιάτικων λουλουδιών και το μέλι Ελάτης που είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η ντελικάτη γεύση.
Θυμαρίσιο: Ανήκει στα ανθόμελα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία λόγω των έντονων αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών του. Η όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική, γι΄αυτό και το προτιμούν συνήθως οι καταναλωτές. Το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται οτι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Κρυσταλλώνει σε 6-18 μήνες.
Ανθέων: Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια) αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού. Το μέλι εσπεριδοειδών (κυρίως το μέλι πορτοκαλιάς) είναι ιδιαίτερα αρωματικό. Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται ασπρουδερό.
Ερείκης (σουσουρίσιο): Το ερεικόμελο (κυρίως το φθινοπωρινό) θεωρείται ένα πολύ θρεπτικό είδος μελιού και ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, γι αυτό και πωλείται κυρίως σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται κοκκινωπό.
Καστανιάς: Δυνατή, ελαφρώς πικρή και διαρκείας. Η γεύση του καστανόμελου είναι τόση έντονη, που μια μικρή αναλογία μπορεί να υπερκαλύψει τη γεύση άλλων μελιών.Ανάμιξη μελιτώματος και νέκταρος. Πικρίζει ελάχιστα, έχει έντονο άρωμα. Κρυσταλλώνει σε 1,5-2 χρόνια.
Πευκόμελο: Το 65% της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, για αυτό αρέσει (έχει χαμηλή συγκέντρωση ζαχάρων). Δεν κρυσταλλώνει και έχει λιγότερες θερμίδες.
Ελάτης: Μία από τις καλύτερες και ακριβότερες κατηγορίες μελιού.Ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική του εμφάνιση. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο σίδηρο κλπ). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό. Από τα καλύτερα μέλια. Παραμένει ρευστό.
Βασιλικός Πολτός: Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.
Γύρη: Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεϊνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.
Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άρρενος όσο και του θήλεος. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.

Κρυστάλλωση του μελιού
Είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν προξενεί αλλαγή στη θρεπτική και βιολογική αξία του μελιού. Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ή νοθευμένο. Ρευστοποιείται σε μπαιν - μαρί χωρίς να χάσει την αξία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου